SM Pimpel 2009

Våran fiskedrottning gjorde det igen!

Våran järnlady Ingrid Lundmark blev SM tvåa i pimpel Trots tjocka isar ca 70 cm med stöp och snö på 50 cm och därmed ytterst trögborrat lyckades våran Ingrid med mästerstycket att ta hem en ytterst meriterande silvermedalj på lördagens individuella tävling.

Fisket blev som väntat, med 720 deltagare och halva Norsjön som område, trögt. Vinnarvikten stannade på 5,3 kg. Större delen av sjön har områden under 3 m´s djup och då med sten och grund. Fisken kunde stå väldigt grunt under ½-metern. Det var oftast bäst att gå i gamla hål. Många abborrar var 5-10 grammare och det gällde att hitta större fisk som fanns lokalt.Värt att notera att Kurres nya Mora Nova borr gick sönder i första hålet. Kan förstå vad han tänkte om "moraborren". Vi bodde på Malå hotell ca 5 mil från Norsjö. Det snöade ca 1 dm mot lördagen och vädret tävlingsdagen var mulet och ca 4 grader kallt.
På söndagen, då lagSM genomfördes på den andra halva av Norsjön, var det bättre väder. För de 140 lagen nöp ordenligt i kinderna på morgonkvisten. Skulle tro att det var neråt 15-20 grader kallt. Vi som inte var med något lag fick köra revanschpimpeln på samma område som igår. Där var det redan färdigborrat men fisket var sämre trots att all fisk räknades. Vinnaren hade ca 3,6 kg. Ingen av oss lyckades hitta fisken.
I lag-SM där Ingrid, Kurre, Bill och Totte tävlade för klubbens färger. Ingrid hade det tungt med borrandet och hade lagt sina krafter dagen före så hon fick mest gå i gamla hål. Kurre hade lånat en Rantanen borr av "Plutten" men jag antar att det var tungborrat där med. Bill och Totte lyckades bäst för dagen och med vikten på drygt 8 kg kom vårt lag på ett fin fjärde plats. Prisutdelningarna var inne i hockeyhallen men där var det kallare än ute. Sent på eftermiddagen var det dags att ta sig de 83 milen hem till Stockholm som gick bra fast det var tungkört med snöfall, mörker och dimma. 

GRATTIS igen INGRID!!!

Hittade resultat: 2009 Klicka:    publicerade resultat ca 2015-03-12

 

  sm2009-1

sm2009-2

sm2009-3  sm2009-4

/Kassör´n Börje