Pimpel SM 2014 (2015) Falun på Runn!
 
sm2014

Fredagen den 6 Februari bar det av för Stäkets SF pimpelfiskare mot SM i Pimpelfiske, denna gång med 8 starka deltagare varav 6st var kvalificerade för SM Lördag eller Söndag. 2st deltagare via arrangörsrättigheterna.

Kicki Torstensson, Vivi-Ann Suther, Torsten Lund, Bill Thorsén, Börje Ohlsson, Mats Arnoldsson, Ove Sandgren, Leif o Calle Andersson.

Via 2 bilar tog sig deltagarna upp mot Dalarna och checkade in på SM hotellet vid 15-16.00 tiden! Skål!

ssfsm14bil

 Fredagskvällen innehöll massor av roliga SM-berättelser, Totte anekdoten om att nästan drunkna i soppan är nog favoriten. Berättas över en god öl vid kommande SM. Det köptes även länkar och annat i korridorerna (Gimo)!

Övrigt så höll Stäket SF och Forellen bra nivå i försnacket! Börjes kartor och loggbok var mest intressanta!

För övrigt åt vi en middag där förräten var som en huvudrätt, Bill såg mätt ut!

ssfsm14middag

Lördag morgon SM Individuellt

VIDEO: Starten Klicka: 

När det var dags för det individuella SM på Lördagen, så var det delvis sammanbitna fiskare i bilarna på morgonen. Börje och Totte drog på parallelltävling. Övriga fick äran att delta i SM.

Vädret: Skriver alltid om vädret då det är av vikt, det började ok med -4 grader och molnigt! Men efter ca 1 timma började det blåsa och kraftigt också. Till och med så kraftigt att Erik Tikkanen och Robin Hall, Stockholmare inte han in i tid. Delvis vind och bra "napp".

Under uppladdningen delades det ut startkort och Stockholmare från alla håll ramlade in. Några var sent ute och skulle byta skär och krona på borren, Andra köpte "lyspinkies" och blev mer och mer lurade att köpa alla "nyheter". Själv blev det lyspinkies och 6 krokar som skulle vara "fantastiska" och 2 läsk"

När startskottet gick så var det spänt i luften, och det blev rusning längst fram, då alla vill långt. Som tur var det plogade spår. Det var hur som helst väldigt jobbigt att gå. Själv gick jag 30 minuter och stannade på helt fel ställe. Genomsvettig och med Jakobsbergaren Mikko Paso med mössan i hand.  Vi var bevisligen båda totalt fel, då totalsumman var under 1 kg på båda.

Med facit i hand, skulle man lika gärna stannat i starten ! Men där satt också 200 pers...

De som gick ännu längre hade svårt att hinna åter, och ett 10-tal personer blev diskade då de ej orkade ta sig in i tid i den starka motvinden.

Bäst framgång hade Mats Arnoldsson som fick pris 10.e plats. Slagen av Lars Sundberg med 200gram eller liknande. "Ligger i sen 1977-kampen".

Övrigt riktar vi ett otroligt starkt "HURRA" till fantastiska David Öman, Täby Pimpelfiskare. Seger i SM Junior och Täby tog även hem Lag SM, endast med 3 juniorer. 2 SM guld! Grattis David och Täby!

ssfsm14hman

Börje och Totte tog även hem priser på Parallelltävlingen!

Här kommer resultatlistan för SM individuellt: Klicka:

 Söndag SM Lagtävling samt paralleltävling

Fint väder någon minusgrad: Soligt

Lagtävling där Stäket SF hade kvalificerat ett lag ÄHV, Bill, Totte, Börje och Ove!
Det var segt fiske även denna dag, med snittpåsar 2.5kg! Laget vägde in på ca 9,3kg!

Se Resultat Lag: Klicka:

 

Parallelltävling: Söndag:

ssfsm14

Här fick vi priser igen: Vivi Ann kom 4.a, Leif Andersson 5.a och Calle Andersson deltog och fick mer blygsam placering med 3.9kg

 Väldigt härligt väder, blåse i starten men hittade ett ställe med fisk och med lä. Solen sken allt var bra, förutom första hålet där Jocke Åklint drog 70 abborrar medans jag själv fick bomhål 3st på raken. Sen hittade jag ok med fisk. 10-15st i varje hål förutom några bombål. 3.9kg totalt gav en ok Placering för att vara mig.

Men stryk av farsan igen ! Nu står det Calle-Leffe 3-2 !

Edsjön DM 5 då jävlar.


Se resultat: Klicka: