Distriktsmästerskapet 2016

Söndag 14 Februari körde vi årets Stockholms Distriksmästerskap i Pimpel.
Grundande för SM uttagning 2017.

Klicka för Lag-resultat: resultat med bilder på Segerlagen: Klicka:
Klicka för Resultat ind: Klicka:

Läs reportaget i PDF med bilder: Klicka

Stockholms distriket i Pimpel Söndag 14 Feb
Tävlingen lockade 105 deltagare, det är ett godkänt resultat. Över 100st på alla hjärtans dag.

2015 års DM lockade 91st, 2014 års DM lockade 79st, 2013 lockade 118st.
Så det är det bästa DM sedan 2013. Det får vi ta med oss.Tävlingen gick på Erken vid Kristineholm, precis som 2014 års DM. Tävlingsledningen fick jobba febrilt för att fixa till arrangemanget. Vädret senaste veckorna har inte varit till vår fördel. Den tänkte sjön, Magelungen ansågs inte vara säker nog av våra utsända spejare.

Molander gjorde ett kanonjobb att jaga fram en NY lämplig plats med parkeringsmöjligheter. Bonden ute vid Kristineholm ”Mört-Bosse”, trixade och fixade och vi fick godkänt under Torsdagen att vi fick låna bondens vatten och han skulle även sanda och ploga fram parkering. Vilken hjälte, han tog även fisken. Några skulle gå i stekpannan till kvällen, resten skulle fodras ut till havsörn och något mer antar jag.
Härligt att fisken kommer till användning.

Micke Molander med far sin, ruskade av o kontrollerade isen under hela Torsdagen. Härligt.

Det krävs engagerat folk för att kunna bedriva en tävlingsverksamhet. Leif Andersson, Calle Andersson, Maj o Jarmo Pietilä är övriga som skall ha beröm. Mycket arbete under dagen med invägning, sälja startkort och ”sprida” tävlan på alla socila kanaler som finns. Det gav resultat och 105 st deltagare. Härligt nästa år skall vi spöa 2013 års 118 deltagare.

Tävlingen 2016:
-3 grader vid start, grå väder och en vind som det alltid är på erken. Minns 2014 års DM (som gick i Januari 2015) där halva gänget satt ute till höger fastfrusna i isen.

Denna gång bättre väder, Vid start så gick gissningsvis 80 personer till vänster. Några längst bort vid gränsen. Men flest stannade vid flaket nära start ca 4 meter djupt.

Övriga gick ut mot Yxlan eller vikarna till höger om ön. Det såg inte ut att vara rätt drag för dagen även om några lufsade hem med ca 5-6 kg därifrån. OBSERVERA ! NÅGRA !

Ute på flaket fanns det fisk till en början och de högg i perioder. Början o slutet var bäst.

Vart dom fick störst vikter, 3st över 10 kg. Robin Hall, Michael Litholm o Kari Kujala vet jag inte. Men gissningsvis på vänster sida eller runt flaket.

Under invägning var det många vikter på 2-3 kg. Herrarna vägde in mycket runt 6-7 kg. Sen som sagt kom det 3st totalvikter över 10kg. Det är väldigt bra gjort, då rapporterna var att det var svårfiskat och trögt.

Resultat:

Extra kul att Lagserien lockade 18st lag. 8st herrlag anmäldes och slutförde tävling vilket gör att 2st herrlag får åka på SM 2017. Hade vi fått in 3st anmälda herrveteranlag så hade vi fått två HV lag med till SM. Nu blir det bara ett om HV killarna inte vinner SM Guld som dom gjorde förra året.

Lagserien är en riktig höjdpunkt på DM. Spännande o rafflande, man får aldrig ge upp. Man skall absolut inte pausa för en kexchoklad det kan kosta en SM biljett.

På Juniorsidan anmäldes 2 lag, Täby har varit med några år och vann DM Guldet. Enskede som fått igång en fin ungdomsverksamhet kom 2.a. Grattis Täby o Enskede.

Damguldet togs av Täby, Damveteran och Äldredamveteran guld tog Stäket.
Stäket tog ävn guld i ÄHV och HV klasserna.

I HV klassen skillde det 1046gram mellan 1.an o 2.an. Spännande!I Herrklassen var det verkligen ”kexchokladsjämnt” Suveräna Stockholms Pimpelfiskare vann på 32424gram, det var 2110gram mer än 2.an.
2.a kom Täby lag 2 med 30314g, före Täby lag 1 med 30276. Förlust med 38 gram och där åkte SM Biljetten. Paus med kexchoklad rekommenderas inte på DM 2017.
Jakobsberg kom 4.a och missade SM biljetten och 2.a platsen med 874 gram.

Verkligen rafflande !

Den individuella tävlingen

Äldre damveteranklassen var rafflande. Eine Nykänen, Enskede vann med 26gram före Vivi-Ann Suther, Stäket.

Kicki Torstensson vann Damveteranklassen med 236gram för Annika Skoog som ej tävlade i DM.

Carina Widerberg, Täby vann Damklassen med 938 grams marginal.

Glädjande att vi har fått in en Yngre Damjunior: Juvelia Högberg, Enskede vann med 868gram. Välkommen Juvelia !

Yngre herrjuniorer finns det med: Felix Einarsson har varit med mycket 2016 och det är otroligt roligt. Välkommen Felix och gratis till guldet i lag-dm och enskilt. Vinstvikt 3262 gram är mycket bra.

Äldre herrjuniorer: 3st deltagare från Täby o Enskede. Ted Åbom, Täby vann på 5790gram.

Herrklassen: Robin Hall vann på 11232 gram !
Herrveteran klassen: Vanns av Kari Kujala 10148gram, en comeback 2016 års säsong att minnas.
Äldre herrveteranklassen: Grattis Totte Lund, Stäket. Skönt med en vinst innan operation av höften som gör att han missar SM 2016. Nu är SM biljetten till 2017 klar iallafall. Grattis och hoppas på bättring i höft.

Erik Tikkanen > Vilken kille, suttit hemma och skapat det finaste priset! Lasse Fredlunds hederpris. Ett vandringspris som skall delas ut på framtida DM. Till någon som har gjort bra insatser för Pimpel, en duktig fiskare, en bra junior, en eldsjäl. Kort o gott någon som gör något bra för Pimpeln i Stockholm.Vinnare av första utdelningen blev Leif Andersson. För många år som tävlingsledare o engagemang inom distriktet och på klubbnivå.

Grattis alla SM resenärer 2017.

Distriktet har givetvis som mål att även sälja korv och dryck vid Distriktets tävlingar.
Men den målsättningen sprack 2016, då vi med kort varsel fick flytta tävlingen många mil.

Vi ses 2017 ta med en kompis !

/Distriktet
bakom skrivbordet Calle Andersson

 

Grattis till Stäket Damveteran: GULD
Grattis till Stäket Äldre Damveteran: GULD
Grattis till Stäket Herrveteran: GULD, SILVER, BRONS
Grattis till Stäket Äldre Herrveteran: GULD
Grattis till Stäket Herrar. Första gången på massor av or vi ställde upp med lag.

Grattis till Kicki, Segrare i DV-klass
Grattis till Totte Lund, Segrare i ÄHV-klassen