Pimpel-SM 2003 vid Malung, Dalarna den 22-23 mars.

Vi 8 som åkte var Ingrid och Lennart Lundmark, Vivi-Ann Suther, Bill Thorsén, Torsten Lund, Börje Ohlsson samt våra arrangörer Leif Andersson och Torsten Gradin. Vi hade turen att få åka med Enköpings AF´s buss från Enköping och bodde med dem i Vansbro. Ett stort tack till Jobackers gäng som vi i SSF uppskattade mycket.

Arrangörerna FK Skinnkroken hade stora problem med det varma vädret som gjorde vägarna svårframkomliga. Tävlingarna fick flyttas till andra sjöar och startplatser.

Lag SM gick på Öjesjön 149 startande lag. Det var tusenbröder där fisk över 10 gram blev jättar. Bäst gick det att meta abborre med tafs under pirk med pinkers(små fluglarver) eller bloodworms på. Vårt fina veteranlag (Ingrid, Vivi-Ann, Bill, Totte) kom på en 12:e plats med 2649 g vilket visar hur svårfiskat det var om man inte hade "metegrejor" som vi är ovana vid.

Individuellt SM gick på Kappsjön. Sjön är reglerad och nivån var sänkt med 3 meter så man tyckte det var som ett stenröse att gå i. Det var svårt att lokalisera sig på kartan då inte särskilt mycket stämde. Det var 626 startande så sjön fylldes snabbt där det fanns vatten. Det blev lika småfisk denna dag och bäst också med tafs under pirk agnad med pinkers eller bloodworms. Min egen snittvikt var 12 g och då hade jag några 40-50 g abborrar. Denna typ av fiske är man inte riktigt van vid om man kommer från Mälaren. Fast som Bill sa att måste nog träna på detta mera och då på våra småsjöar. Det var fint väder med det enda aber var invägning på veteranklasserna som tog oerhörd tid då vågen måste nollställas samt det tog tid innan "vikten stannade". Tycker även väntan på prisutdelning tog tid. Kvart i tre skulle alla vara inne och prisutdelningen var klar kvart över fem! Annars tycker jag att det funkade bra med arrangemanget.

sm2003ingrid

Äldre damveteran
3. Ingrid Lundmark 1913 g

Äldre herrveteran
21. Lennart Lundmark 1380 g

Yngre herrveteran
12. Bill Thorsèn  2171 g
35. Torsten Lund 1292 g

Herrsenior
88. Börje Ohlsson 1503 g

Arrangörer
63. Torsten Gradin 558 g
67. Leif Andersson 448 g

Vivi-Ann kämpade endast på Lag-SM
Isarna försvinner snabbt så det är bara att ställa undan grejorna för denna säsong. Tror knappt att Ingrid, Lennart och Totte kommer upp på några tävlingar i Dalarna i påsk.

PS Det kommer några bilder så småningom DS

Text  Börje Ohlsson