Pimpel-SM i Malung den 24 – 25 mars 2007

Trots en massa strul med tidig vår och dåliga isar, flyttning av tävlingsvatten, dålig vägar, svåra parkeringar kom vi äntligen iväg på pimpel SM i Malung.

Som vanligt sammanstrålade vi med Enköpingsfiskarna, Forellarna.

När vi efter lite tomt mottagande på Skinnarhotellet installerat oss många i fyrbäddsrum började ljugandet som vanligt helst då med Björne Lundberg och Lasse Sundberg. Ju mera yrselvatten desto bättre fiske! Alla såg laddade ut inför morgondagen.

  sm07bill-o-bull-lag  sm07priser

Arrangörerna FK Skinnkroken hade kämpat och gjort det möjligt för oss att mäta våra krafter mot övriga Sverige.

Rönnhällsjön såg inbjudande ut genom fönstret från det 24 ton tunga bussen.

Krille vid bussrodret var lite tveksam inför en 4 tons skylt före en liten bro. Håller den verkligen. Alla skrek KÖÖÖR!

Krille tog sats och över kom vi utan problem. Ja vägarna hade redan börjat tjälskotta så man undrade hur hemresan skulle bli.

Vädret var lite molnigt men solen skulle snart tränga igenom med början till en strålande fiskedag. Var ska man nu ta vägen utan tips? Sjökortet var ju till viss del en hjälp men det är alltid en chansning. Själv gick jag ca 25 min ner i södra ändan. Första fiskarna var OK med 1 hg abborre och en 50 grammare. Sedan var det rätt kört. Några fick vad det nu var en svarting, livlös hängande ”borre”. Bytte till tafs med pinkers för att se om det blev bättre och då kom första 12g upp. Va fan är det för fisk som hakat på? Tånglake eller vad? Fick en till. De hängde som döa sillar under. Alla runt om fick samma storlek. Kan inte vara möjligt. Måste hitta på något annat. Det här vinner man inget SM på.

Enligt Skinnskrokens ordförande Jocke Persson trodde han på en vinnarvikt med ca 5 kg. Så jag tänkte ca 3 kg blir säkert bra idag. Då går det inte att sitta och få 12-grammare!

Gick ut till Bill vid närmaste ön. Likadant där bara12-grammare . Efter en timme med 20 ”borrar” gav jag mig på en 7 km's vandring runt sjön. Rakt norrut rundade stora ön. Pratade med flera. Det nappade ingenstans. Alla satt som djupfrysta vid hålen. Märkligaste man sett på länge. Efter ett tag var jag uppe mitt emot starten. Stiltje överallt. Någon enstaka fisk kom upp. Fortsatte min ”pelle-ericsson-runda” mot inloppet i sjön. Nada. Sedan tvärs över sjön sedan tillbaka där jag startade. Man kan säga efter 12-tiden var det sterilt. Fick 3 abborrar på den vända. Det kan man kalla utdelning!

Tror att de flesta kände hopplöshet efter det magra fisket. Kan inte vi stockholmare fiska på denna typ av vatten. Om inte Charlie Hall blivit 3:a så undrar man ju. Fast tittar på resultatlistan så var många ”dalafiskare” inte mycket bättre.

Utan tvekan måste detta vara ett av de sämsta resultaten någonsin SM.

Även arrangörerna Skinnkroken ställde sig frågande till det dåliga fisket

sm07bill-indv   

Det var skönt efter prisutdelningen att få komma hem, duscha och ladda om batterierna.

Efter några öl kändes betydligt bättre men visst var man besviken.

Hörde att Bill och Bull är som ett gammalt gift par. De tjafsade om ett överkast. Det var så illa att Bill fick ligga i fosterställningen för att klara natten. Bull lät som en kakelskärare enligt uppgift från kringliggande. Tror att det var lätt huvudvärk da´n efter för en del.

Hur skulle det gå för vårt äldre herrveteranlag på söndagen? Fisket var lite bättre på Bredsjön men vikterna för lagets del var blygsamma med 2,6 kg och en 12:e plats. Vad jag förstod fiskade de på olika håll och Kurre fick mest med dryga kilot.

Fast det var en strålande dag och solen fullständigt öste ner med värme.

sm07laget    sm07lag 

Besvikna efter ytterligare en medioker dag var det bara att sätta sig i bussen och åka de 40 milen hem. För de flesta gick musten fullständigt ur en. Även Björne som verkar ha myror i kroppen och vandrar fram och tillbaka i bussen blev tyst några minuter.

Måste ändå säga att arrangörerna gjort ett utmärkt jobb med att fixa sjöar, parkering, vägar efter omständigheterna. Ett stort tack till dem.

Själv fick jag tillbaka lite av självförtroendet på söndagens parallelltävling på Åskaken med en 3:e plats på 2721g endast 20g efter tvåan och ca 1 hg efter vinnaren. Värre var att när jag kom hem sa frugan att det luktade konstigt i förrådet. Och si en kvarglömd nyrutten ”borre” på ca 20g låg i fiskekonten. Kanske man varit två annars.

Även Tommy Elgh ”Älgen” glömde en ”borre” från lördagen. Han hade 4 abborrar på över kilot och blev totalt 9:a.

Sämsta var att jakobsbergarna inte kunde skicka sina juniorer och inte sa till att de inte skulle komma. Vi fick faktiskt stå och skämmas när de ropade upp deras namn och ingen hämtade de skänkta priser som alla juniorer fick. URDÅLIGT Jakan!

    sm07prisutdel 

sm07lasse-o-elgen

Resultatlista individuell

Resultatlista lag

Vid tangenterna 33:an på SM