Järfälla Mästerskapen 2016 - Slaget om Mälaren:

Söndag 24 Januari är det dags för SM-kvalserie omgång 2 av 6 för Stockholmspimplarna.
Stäket storsatsade på att få till ett bra arrangemang och locka Pimplar från När o Fjärran.

Lockpris: 2500kr till vinnaren. Priser till alla juniorer.

23st Stäkare deltog av totalt 118 deltagare.

Kickis upplevelser från tävlingen

Vaknar kl 6.00 kikar ut ojdå det blåser......vilken jacka ska jag ta, jag ska ju gå långt idag ända till Pilskär. Det får bli vindjackan. 
Väl på plats är både Leif och Calle i full gång med att montera bord och arrangera hela startkortsförsäljningsbordet. Längsta ordet. Scouterna är igång med kokning av korv och arrangera för försäljning. Underbara ungdomar som håller ihop och ställer upp för varandra. Dom gjorde en mycket bra insats och det tackar vi för, soppan smakade utmärkt efter tävlingen. Det kom 120 startande till tävlingen och dom hade vallfärdat både från Gävle, Gimo, Enköping och även från Gotland, härligt med långväga gäster. Jättekul att det också kom nybörjare som ville pröva detta med pimpelfiske, vad är det som är så kul är ju frågan man ofta får ? Det var både vuxna och barn som ville vara med, heja heja extra kul med yngre dam- resp herrjuniorer. Däribland mitt lilla barnbarn Ylva 7 år som tyckte att det var urtråkigt ........att behövas gå och äta lunch......mitt i tävlingen. 

Nu är det dags för start, jaha hur var det nu då.......Pilskär......3 km......osäkert fiske.....Nä, jag går till hamnen.....Nä jag går in i viken det är faktiskt första gången isen ligger på 2 år, måste finnas fisk här. Jag har fint sällskap i viken Lasse S, Mats A, Börje O, Rudman, Totte, och Jarmo ingen nämnd ingen glömd. Slår ett hål känner inget, slår ett nytt hål och nu visar Mälaren upp sig från sin bästa sida. Blev sittande ca 20 min och tusenbröderna var nappvilliga, kuul.

Efter två timmar avtog fiskelyckan och nu var det dags att låta nyinköpta titan borren jobba. Fisk i alla hål men djupt och småfisk, ingen vinnande melodi. Jodå några hål nappar bättre, fast det här räcker nog inte idag......vi får se. Passar på att få på ett jättemonster till storgädda som högg, fast ibland har man tur, jag får kika på den i hålet och kroken släpper, nya Urbanpirken klarar sig. Phu.

Roligaste fiskehändelsen idag blev nog hålet
jag slog nära vassen, ner med pirken....eh....va får inte ner pirken, det är bara 20 cm vatten, äsch provar och lyfter, tjoff, där sitter den största borren idag 200 g iaf. Juhu de va kul.
Väl tillbaka i starten kommer folk med blandade mängder i påsarna och det visar sig att Anssi Lehtevä går ut som totalsegrare och därmed vinner det fina priset av 2500 kr.

Själv går jag ut som segrare i damveteranklassen men även Vivvianne Suther och Bill Thorsen blev klassegrare i äldre dam-resp äldre herrveteraner.

jmkicki  jmvivi

Hur gick det för lilla Ylva då, Jodå hon fiskade på och var med hela tiden och tyckte det var jättekul, dryga 500 g fisk och klassvinnare, kan bli något det här.

jmylva  jmbill
 
God uppslutning av hjälpande händer i samband med vägning, Leif och Erik Tikkanen, och omhändertagande av all fisk, Vivvianne och David. Det alltid tjänstvilliga och hjälpande äkta paret Maj och Jarmo är ju självklart med, återigen ingen nämnd ingen glömd.
Ja det var kul att få fiska på hemmaplan i Mälaren som låg öppen i fjol heja vintern. Nu får vi ladda om inför Drevviken på söndag, blir nog vindjackan då, för då ska jag gå långt, får hänga på Calle som blev Drevvikens 8 i fjol. Skynda att bli frisk nu Calle du behövs i laget.

Startplats Blev: Kungsängsviken

Tävlingsvatten:

uppdatvatten24

Klicka för PDF Inbjudan:  

Resultat: Klicka för excel
Resultat: Klicka för pdf

Stäket serien uppdaterat: Klicka

Calle kort summering. 1. Ryggproblem trots det seger under Lördagen i Kungsängens mindre tävling:
2. Vaknade med lätt feber. Kl 11.15 39,6 graders feber och då låg jag i sängen. Vägde in 1.2 kg på de 40 minuter jag fiskade. Borrade bara 3 hål. Otroligt vad fisk det var, smått javisst.
Precis i starten.

120 deltagare och av dessa var 23st Stäkets SF, varav 5 aldrig pimplat förr och alla fick fisk.

Nu hemma sjuk med influensan hoppas bli frisk till min favoritsjö!!

Tack för att ni alla kom o tack till Scoterna för ett fint arrangemang.