SM i pimpel 2005 på sjön Järnlunden

resultat Klicka:

VIVI-ANN vann!

Så här ser en svensk mästare í pimpel ut år 2005!

sm05vivian

Hon vann äldre damveteranklassen.

GRATTIS önskar vi i SSF PS Inte dåligt av en "båtklubb" DS

Söndagen den 27 februari fick klubben ännu en svensk mästare i
pimpel!
Vivi-Ann vann äldre damveteranklassen på 5310 g. Ett stort GRATTIS till henne.

 Egentligen var det ingen överraskning för hon har kapaciteten att vinna. Det är bara att buga och bocka till en utmärkt genomförd tävling. Med ett drömhål under mitten av tävlingen kunde Vivi-Ann säkra segern med nästan ett kilo till tvåan. Vädret var klart med -11 grader och hård nordlig vind. För att kunna fiska hela tiden var man tvungen att emellanåt sitta i lä .

700 personer spred sig ganska jämt över sjön Järnlunden. Det kändes som man inte behövde trängas. Fiskeområdet var på ca 8 km men sannolikt låg vinden på som mest i den ändan. Det verkade som det fanns fisk i hela sjön men man fick jobba för att få igång abborren. Det verkade stämma som arrangörerna sagt att hittar man på abborren kan man sitta mycket länge "i hålen". Själv hade jag två bra hål där jag satt nästan en timme och ficka ca 4 kg men bara småfisk.

Hur gick det för övriga SSF'are då? Bill kom på en hedrande 14:e plats. Jag själv på en 17:e. Arrangörerna Torsten och Leif hade det kallt i vinden och fick gå i land tidigare. Vad kan man säga om arrangemanget. Positivt var invägning och prisutdelning som fungerade bra. Kontrollen av all fisk gjorde att långa köer bildades. Mindre bra var utgången som var trång. Dåligt var vägarna till parkeringen som inte var dimensionerade för så många bilar och bussar. Det gäller att få undan bussarna vid parkeringen. Ännu värre var det på Lag-SM där den smala vägen ställde till det ordentligt. Vi som skulle åka till parallelltävlingen fick vänta nästan en timme på att vägen skulle bli fri från mötande bilar.
Vid parallelltävlingen på lördagen vann Bill sin klass och jag kom 4:a i min.

 Där var prisutdelningen inget vidare (nästan rent förödande) med hopblandning av klasser och startande. Avslutningsvis är det skönt att åka buss och då helst med Enköpingsfiskarna och Forellarna. Vi hade trevligt med bra hotell. Och när reseledaren Bertil Jobacker är nöjd har alla fått godkänt betyg. Vi hade stora och djupa diskussioner om vart SM i pimpel ska gå 2007. Det är flera från Stäket och Forellen som kan tänka sig att arrangera detta. Kassörerna från båda klubbarna väl inte lika entusiastiska rent av negativa. Det är en stor utmaning men mycket jobb och förberedelser. Fast med Björne Lundberg i spetsen så är väl allt möjligt. Vi får se.

Börje