Bill Thorsén

Pimpelfiskare i Stäkets SF, tidigare ordförande och flerfaldig KM-mästare i Pimpel och Mete.
Han är dessutom laddad inför Torsdagens KM-Mete.

img 4547

Kort intervjuv efter avslutad 2013 års säsong, klubbmästare Pimpel 2013.

1. Nu är säsongen 2013 över, hur betygsätter du ditt senaste fiskeår, klubbmästare osv.? 2013 har hittills varit ett bra fiskeår. Vintersäsongen varade ju så länge. Kul att bli klubbmästare igen.
2. Förväntningar/Målsättningar inför 2014 års säsong?
Får jag bara ha hälsan så ser jag med glädje fram emot en ny fiskesäsong. Har lyckats bli uttagen till SM både individuellt och i lag  2014. Det ser jag fram emot.
3. Hur många SM har du deltagit i och har du någon toppmerit att berätta om?
Vet inte säkert, men så här mellan tummen och pekfingret tror jag att det rör sig om 8-10 SM. Bästa placering är en fjärde plats när Sundsjöfiskarna arrangerade SM i Jämtland.
4. Hur länge har du tävlingsfiskat och hur länge har du tillhört Stäkets SF?
Jag blev medlem i SSF år 1966 och då började jag också att tävlingsfiska med varierande resultat.  Jag har också varit ungdomsledare och därefter ordförande i SSF i ett antal år.
5. Vad fick dig att börja fiska?
Redan som ganska liten följde jag med min far ut och fiskade i en sjö som  heter Vismen och ligger i Värmland. Intresset för fiske har väl alltid funnits hos mig. Det är härligt att komma ut, både sommar och vinter, och fiska.  

6. Vad anser du vara viktigast för Stäkets SF utveckling 2013/2014?
Utvecklingen i SSF är bekymmersam, tycker jag. Vi är ju bara ett tiotal som är tävlingsfiskare i föreningen, resten är båtägare.
7. Tips till dom som vill lära sig pimpelfiska? De kanske kan ta kontakt med SSF för att därigenom få kontakt  med någon som kan lära ut pimpelfiskets grunder. Detta gäller både barn och vuxna. Det finns ju s.k. aktivitetsdagar förr kommunens skolor. SSF kanske skulle vara mer aktiva i de sammanhangen för att locka fiskeintresserade ungdomar. Vi  har ju trots allt ett antal fiskekunniga pensionärer i föreningen som skulle kunna ställa upp som funktionärer i sådana sammanhang. Jag är även medlem i KSFK (Kungsängens Sportfiskeförening) och där har vi varit aktiva i sådana sammanhang.
8. Deltar du i KM i Mete Torsdag den 30 maj kl 18.30? SJÄLVKLART! Vi ses den 30/5!
Hej då! /Bill